Blogg

Denne bloggen vil ta for seg livet som selvstendig næringsdrivende innenfor fotografi og grafisk design. Her vil jeg skrive litt om mine ulike oppdrag og mine erfaringer, samt artikler om «How-to» slik at jeg kan dele min kunnskap videre. Om dere har spørsmål, ikke nøl med å kommentere eller kontakte meg her.

Hvor er det fint å ta portrettbilder i Hønefoss, Jevnaker eller Hole?

Det er flere av mine kunder som lurer på hvor det kan være gunstig å ta bilder, utendørs i regionen. Her får du en liste over mine favoritter.

Min tanke er at det skal det godt gjøres å finne ett sted det er helt umulig å ta fine bilder. Det kommer an flere elementer, på vinkel, været og bakgrunn. Selv de mest stussligste steder kan forvandles dersom man bare vinkler kameraet korrekt.

Uansett tenkte jeg det kunne være på sin plass å nøste opp noen av de stedene jeg synes kan gi et godt bakteppe til fotografering, utendørs. Dette er ingen fasit, så jeg setter enormt stor pris på enda flere tips til fine fotograferingsteder i regionen.

Portrettbilder på Thorbjørnsrud – Jevnaker

Hotellet Thorbjørnsrud er et perfekt sted å ta bilder, om det så er portrettbilder eller bryllupsfotografering. Stedet er unikt med sine flotte store tær og nær tilgang til innsjø. Jeg liker spesielt innkjørselen, hvor trærne står over veien og skaper et nydelig dust lys i spesielt krevende og solsterke dager. Det er også en fordel i tilfelle det skulle regne, da bladene holder deg tørre.

Portrettbilde Thorbjørnrud hotell

Søndre park – Hønefoss

Selv om jeg enda ikke har tatt noen bilder her, er det absolutt en god mulighet. Her er det store, flotte og åpne områder som gir en dyp bakgrunn. Ikke minst er det rikelig tilgang til natur og trær som er fotografens beste venn i å dempe lyset og skape stemningsfulle bilder.

Kongens utsikt – Hole

Er du på utkikk etter magiske bilder som dekker alt en bakgrunn kan by på? Da er kongens utsikt et godt alternativ. Dette er et perfekt sted for portrettbilder, og turen tar heldigvis ikke mer enn 10-15 minutter fra parkeringsplassen. For deg som har litt ekstra tid, kan det være en flott måte å få gode og unike portrettbilder som viser frem regionen.

Kongens utsikt Ringerike og Hole

Tyrifjorden og Steinsfjorden – Hole/Ringerike

Det er mange fantastiske uteområder i nærheten av Steinsfjorden og Tyrifjorden som bør utforskes nærmere. Her er det både natur og innsjø, og det finnes en rekke fine områder det kan være verdt å utforske nærmere

Åker – Hole

Ønsker du et tradisjonelt bilde på en åker? På høsten blir åkrene forandret til spennende og flott bakteppe, i oransje.

Portrettbilde av Anette Rundtom Hole

Onsakervika – Hole

Campingplassen Onsakervika bidrar til å bygge under sommeridyllen. Her er det flere muligheter i nærheten av vannet, samtidig som skogen ikke er langt unna.

Hvilket sted du velger er litt opp til deg, og ditt nærområde. Ofte opplever jeg at det er mange gode muligheter der kundene ofte befinner seg.

Fotografi av mor og barn Jevnaker

Ønsker du å vite mer? Ta kontakt med meg her.

På toppen av kongens utsikt

Jeg kan ikke akkurat skryte på meg å være den mest sporty personen, men i dag kan jeg i det minste si at jeg har vært på skogstur / fjelltur! For en tur og for en utsikt! Anbefales på det varmeste til alle som ikke har vært der før. Jeg likte spesielt godt at utsikten var veldig tilgjengelig, selv om man kanskje ikke hadde det beste grunnlaget fra før av. Perfekt for store som små, gamle som unge. Og selvfølgelig perfekt for fine bilder ?

Kongens utsikt Ringerike og Hole

Kan du redigere buksebein?

I sommer tok jeg bilder av et nydelig og jordnært brudepar jeg fikk god kjemi med. Jeg var med bruden hele dagen og tok bilder både før og etter sminken var påsatt til solnedgangen satte seg over Thorbjørnsrud hotel. Alt i alt en lang, men rørende dag hvor til og med fotografen slet med å holde seg under middagstalene. Et par dager etterpå var bildene sendt og brudeparet ga meg flotte tilbakemeldinger både privat og på LinkedIn.

Kan du redigere et bilde?

Som med alle bilder har alle unik sans for detaljer og preferanser, og en måned senere fikk jeg en forespørsel om jeg kunne redigere eller manipulere (legge til eller fjerne noe som ikke var der i utgangspunktet) noen av bildene slik at de fikk et bedre uttrykk.  Dette var en jobb jeg utførte én dag etter at foresøprselen ble sendt, uten at det kostet brudeparet noe ekstra – Mitt viktigste mål er at mine kunder skal bli fornøyde – så godt det lar seg gjøre!

Redigerte buksebein

Forespørselen gjaldt et buksebein som uheldigvis hadde brettet seg inn og skapt en uønsket effekt over et bilde som ellers viste brudeparet fra sin beste side. Nedenfor kan du se hvordan sluttresultatet ble:

[sciba leftsrc=”http://sandralarsson.wpengine.com/wp-content/uploads/2016/09/Bryllup-Thorbjørnsrud-hotel-buksebein.jpg” leftlabel=”” rightsrc=”http://sandralarsson.wpengine.com/wp-content/uploads/2016/09/Bryllup-Thorbjørnsrud-hotel-buksebein-redigert.jpg” rightlabel=”” mode=”horisontal” width=””]

Jeg redigerte samtidig bort en person som gjemte seg i bakgrunnen – på den måten får hele bildet et renere uttrykk og riktig fokus på de som er intendert å være på bildet.

[sciba leftsrc=”http://sandralarsson.wpengine.com/wp-content/uploads/2016/09/Bryllupsbilder-Thorbjørnsrud-2.jpg” leftlabel=”” rightsrc=”http://sandralarsson.wpengine.com/wp-content/uploads/2016/09/Bryllup-Thorbjørnsrud-redigert.jpg” rightlabel=”” mode=”vertical” width=””]

 

Oppsummert er de fleste bilder mulig å redde, uansett om det skulle være et innsnevret buksebein eller en person som gjemmer seg i bakgrunnen. På den måten kan du være trygg på at bildene i større grad kan bli slik du skulle ønske at de ble i utgangspunktet.

Kontakt meg gjerne ved spørsmål eller ved bestilling av fotografi eller se nærmere på mine tidligere fotografier på denne siden.

Bryllupsfotograf i Fredrikstad

Bryllupsfotografering Engelsviken-5

23. juli fikk jeg være bryllupsfotogaf under Carina og Thomas’ bryllupsdag i Fredrikstad. Det er et lite stykke utenfor der jeg normalt sett oppholder meg, men jeg angrer ikke et eneste sekund på at jeg tok denne muligheten! Jeg leide en AirBnb leilighet og møtte brudeparet dagen i forveien for å gå igjennom planene for dagen og se litt på et planlagt sted for selve bryllupsfotograferingen. Som innlandsjente blir en fort veldig oppmerksom på den utrolig nydelige naturen ved sjøen. Brudeparet hadde på forhånd avtalt med en av hytteeierne slik at vi fikk området helt for oss selv, og det førte til utrolig mange fine bilder i fantastisk setting.

Tilbakemelding bryllupsfotografering

Brudeparet virket fornøyd med dagen og resultatet – og det finnes ingen bedre tilbakemelding enn det:

Takk for utrolig mange fine og morsomme bilder på vår bryllupsdag – Carina

Alt i alt var det en nydelig dag og jeg er glad jeg tok sjansen og muligheten til å fotografere litt i Fredrikstad.

Kvelden ble selvfølgelig avsluttet som turist og pokémonjeger i gamlebyen.

Se gjerne bilder mine andre oppdrag innen bryllupsfotograf, portrett eller konfirmasjon.

Bryllupsfotograf Thorbjørnrud Hotell

Lørdag 18. juni fikk jeg gleden av å følge Linn og Alexander sitt bryllup som bryllupsfotograf. Se gjerne min portfolio for flere av mine oppdrag.

 

Bryllupsfotograf Thorbjørnrud hotell

Hvordan lage din egen ebok

Ebok er et nyttig og lettvint format å bruke og ta med seg over alt. Du kan lese den på mobilen, på nettbrettet eller på datamaskinen. Mange leser flere ebøker i løpet av et år, og min erfaring er at ebøker også stadig blir mer populær som markedsføringsverktøy.  Dette er et innlegg for deg som ønsker å lage din egen ebok, men som ikke helt vet hvor du skal starte og hvilke muligheter som finnes.

Ebok for for Henrik Mærsk

Render av bokdesignet jeg laget for Henrik Mærsk

I min korte karriere som ebok-designer har jeg designet to bøker. Den ene startet som et ønske om å forsterke budskapet i masteroppgaven (- jeg tror ikke hvem som helst kan «skryte» på seg en helt sort forside, med en mer eller mindre død laks på), mens den andre faktisk var et oppdrag jeg fikk i februar – en liten shoutout til KreativFagprat for den! Så jeg kan med andre ord si noen om mine erfaringer, men jeg samtidig si at jeg ikke sitter på fasiten.

For å lage din egen ebok kan det være gunstig å ha tilgang til Adobe-programmene, Indesign og Photoshop. Her vil jeg ikke gå ned på detaljnivå, men diskutere litt rundt hvilke tilgang og muligheter man har når man ønsker å lage sin egen ebok.

Før du lager din egen ebok bør du tenke på disse punktene:

 • Skriv teksten ferdig i et tekstbehandlingsdokument
 • Ha bildene/illustrasjonene på plass med påfølgende kildehenvisninger – Ha gjerne en idé om hvor de skal plasseres
 • Farger koster ingenting – bruk gjerne én eller flere logisk fordelt (for eksempel etter kapittel)- se gjerne Coolors for inspirasjon
 • Hold deg til så fonttyper som mulig
 • Vær konsekvent – Har du valgt en font til mellomtitler er det viktig å følge den videre
 • Fontfarge – Jeg liker blant annet 80 prosent sort på brødteksten, da føler jeg det er mer behagelig å lese
 • Størrelse – Noen liker A5, andre tenker nettbrettstørrelse

Design din ebok i InDesign

Ebok: InDesign

InDesign Gif: palettegear.com

InDesign er på mange måter et av de mest populære verktøyene når det kommer til print – men det er også et utmerket verktøy til å sette opp din egen ebok. I mange tilfeller så ønsker man jo også å ha muligheten til å trykke boken ved en senere anledning, og da er det kjekt om alt er fiks ferdig plassert i InDesign. Programmet gir også interaktive muligheter, hvor man kan velge å legge inn  aktive lenker til mail, sosiale medier (Sharelinkgenerator er helt super hvis du ønsker at folk skal dele boken din videre), nettsider eller ulike referanser som gir merverdi for leserne. Som i Word kan man også opprette en automatisk innholdsfortegnelse når man setter opp paragraphs. Hvis man velger å bruke paragraphs kan man sette opp sin egen stilart for titler, mellomtitler, brødtekst, sitater, med mer, som forenkler prosessen. På mange måter kan Word og InDesign ha overlappende egenskaper, men InDesigns fordeler kommer skarpt frem når skal plassere elementene. I Word er man låst til et visse typer oppsett, i InDesign så styrerer du oppsettet ditt selv. Det er derfor det er så utrolig enkelt å lage sin egendesignede topp- og undertekst i master pages. Men det er også derfor du ikke kan skylde på noen andre enn deg selv om noe blir kuttet vekk på trykkeriet (heldigvis slipper man å tenke på dette når boken er digital). Når teksten er lagt inn og designet er på plass ekporterer du bare filen i ønsket format, stort sett i pdf. Husk også å legge til metadata, da det bidrar til å gjøre boken mer synlig i søkermotorene.

InDesign får du til en månedskostnad på 188,- 

Siste «finish» i Photoshop

Photoshop er en av de viktigste verktøyene når det kommer til markedsføringen av eboken. For å gjøre boken attraktiv kan det lønne seg å lage en 3D-rendring av boken. Dette kan du gjøre ganske enkelt med Action Scrips i Photoshop.  PSD Covers har mange ulike bokrendringer du kan velge i mellom, om det så er stående, liggende, tykke eller tynne bøker. Her får man i utgangpunktet velge mellom 100 gratis design, hvis man derimot betaler får man blant annet tilgang til hele biblioteket og automatisk oppdatering i Photoshop. Gå hit om du ønsker å vite mer om hvordan det fungerer og hva du må gjøre for å rendre din egen bok her, og det er overraskende enkelt å få det til på egenhånd. Har du designet forsiden og margen i InDesign, kan du lett overføre de i Photoshop. Noen velger også å lage hele «coveret» i Photoshop.

For begge programmene koster det 376,-  i måneden, men det kan også være gunstig å vurdere illustrator, for vektorgrafikk – og da kan få alle applikasjonene for 475,- i måneden. Er programmene ukjente kan det være nok å bare bli venn med InDesign først, og ta det litt etter litt. Skulle man likevel ta utfordringen, vil jeg gjerne fremme Youtube som min største venn i nøden, hvor svarene, heldigvis, aldri er langt unna.

Bonus: Video av hvordan det fungerer å «rendre» en potetgullpose.

 

– Håper det kommer til nytte! Gi meg gjerne en tilbakemelding 🙂

PS: Boken jeg designet finner du (snart) på denne siden.

Kommunikasjonsdagen 2016

Kommunikasjonsdagen 2016

I går fikk jeg lov til å boltre meg i Kommunikasjonsforeningens Instagram-kanal under Kommunikasjonsdagen 2016.

Jeg og 12 studenter skulle dekke hele dagen i sosiale kanaler, bilder skulle tas og tekst skulle produseres til både flyktige og ikke flyktige medier. For min egen del lærte jeg ganske mye om det å jobbe med live-rapportering, noe som skulle vise seg å bli mer krevende enn jeg hadde forestilt meg. Jeg tok en selvstendig beslutning om å bruke speirefleks istedenfor telefon, hvor bildene måtte tas, legges inn, redigeres, sendes til telefonen og lastes opp – det hjalp heller ikke at all nettkapasitet gikk bort til Twitter.

Likevel angrer jeg ikke et sekund på den avgjørelsen, da det skulle vise seg at de fleste av bildene mine ble publisert av Kommunikasjonsforeningen i dag, både på Facebook og på deres landingsside. Stas! Det var ikke minst interessant å få oppleve foredragene på Kommunikasjonsdagen, hvor temaet var endring (det eneste som er sikkert er at alt endrer seg).

Prisen for beste foredrag må definitivt gå til Mette Bugge, som med god humor og historiefortelling fortalte om sin vei til den digitale verdenen.

Jeg anbefaler alle studenter innenfor kommunikasjonsfeltet å jobbe frivillig ved slike arrangement. Det er utrolig sosialt, du får prøve deg på spennende oppgaver, du får utvidet nettverket og ikke minst hele den faglige opplevelsen gratis.

Mette Bugge på Kommunikasjonsdagen 2016

Til slutt: Noen ganger er det også godt å komme seg litt ut av komfortsonen og spre litt glede, man lever tross alt bare en gang – #yolo #påskehare

Kommunikasjonsdagen 2016

WordPress.org og nytt design

Fra wordpress.com til wordpress.org, og nytt design.

I dag er det gått en uke siden jeg bestemte meg for å legge om bloggen fra WordPress.no til Worpress.org. Det har jeg ikke angret på ett sekund! Med litt digital kunnskap og en god oppskrift fra Domeneshop kom jeg ganske langt, veldig fort. Jeg tror nettsiden min var oppe og gikk etter maks 30 minutter med arbeid.

Hvorfor la jeg siden over til wordpress.org? Fra før av hadde jeg et eget domene på wordpress.com, men prisen jeg betalte for å ha det enkelt og vedlikeholdsfritt gjorde at jeg gikk glipp av det som kan gjøre nettsiden enda bedre, blant annet webdesign og utvidelser. Det merket jeg veldig godt når jeg endelig fikk siden min opp og gå igjen.

WordPress webdesign

For en person som liker å pludre litt med design, så er det her en helt annen verden! Jeg fant mange design gjennom WordPress, og jeg fant en del mer på Internett, hvor jeg lett kunne legge de til med FTP-tjenesten FileZilla. Likevel fant jeg ingen gratis design jeg følte passet helt til mitt bruksområde: Markedsføring av meg selv til en potensiell arbeidsgiver og markedsføring av meg selv til en potensiell oppdragsgiver. Jeg trengte et design som kunne vise den beste siden av meg, til alle målgrupper. Det er fortsatt litt arbeids igjen her, men jeg har en plan som forhåpentligvis appellerer til mine forhåndsbestemte målgrupper.
Hadde jeg selvfølgelig hatt god råd ville jeg nok kanskje ha rendyrket sidene hver for seg, men for nå vil jeg egentlig bare se hvordan det funger – om det fungerer – å hente inn nye oppdragsgivere i nærheten ved hjelp av denne nettsiden. Ved å kombinere ulike segmenter på denne måten kan for eksempel disse blogginnleggene (som mest er myntet på folk i samme situasjon og nysgjerrige arbeidsgivere) i det minste fungere som innholdsmarkedsføring for oppdragsgivere. Bli kjent med meg, hva jeg gjør og hva jeg har gjort – på et mer personlig plan.

For de som lurer, heter webdesignet Amax. Det er utrolig lekkert, og man har veldig mange gode kombinasjonsmuligheter. Designet er ikke gratis, men det er heller ikke for dyrt.  For $50 hos envatomarket er designet ditt, og da kan du tilpasse det nøyaktig slik du ønsker det, til ditt formål og dine målgrupper. Jeg er i det minste veldig fornøyd!

 

 

Plutselig fikk jeg lederansvar i mitt eget enkeltpersonsforetak!

Sandra Larsson har startet et enkeltpersonsforetak

Klar for en ny hverdag i eget enkeltpersonsforetak

Det er ingen tvil om at det har vært trått å sparke foten inn i den lille mulighetssprekken i arbeidsmarkedet. Jeg kjente meg veldig godt igjen i Siljes innlegg «Mens vi venter på voksenlivet» publisert på Kreativ Fagprat, og jeg har endelig bestemt meg å ta «oksen ved hornene» og starte mitt eget enkeltpersonsforetak.

Men først trengte jeg å få  et par ting på plass…

1. Jeg måtte ha et kontor

Som Svein på Ringerike Næringsforening så fint sa det på vårt desembermøte «Hjemmekontor liker jeg å kalle for gjemmekontor», og jeg er helt enig. For meg handler det om et skille mellom arbeidslivet og fritiden for å få en bedre flyt i hverdagen. Hjemmekontor er en god idé for noen, men for meg må jeg faktisk fysisk ut av huset for å få til en god arbeidsdag. Sånn er det bare. Så da Svein spurte om jeg var interessert i en kontorplass, på Ringerike Næringsforening, takket jeg ja med en gang jeg kom hjem fra juleferie. Nå har jeg vært her i litt over en uke (det har tatt litt tid med det formelle), og Ringerike Næringsforening har vist seg å være en inkluderende gjeng som kan bidra med spennende diskusjoner, tips og råd til hva jeg kan gjøre videre. Noen å kaste ball med, rett og slett.

I tillegg får jeg pleid og bygd opp mitt litt dårlige bransjenettverk her i Hønefoss, hvor jeg nå har fått en arena hvor jeg kan møte og snakke med andre mennesker, som enten er i bransjen eller kjenner noen som jobber der. En god plan for å kunne gjennomføre ett av mine to mulige mål:

Enten ende opp med en engasjerende og kreativ jobb hos en spennende bedrift 

ELLER

videreutvikle min egen bedrift i tråd med det jeg liker og det jeg ønsker å bli bedre på.

Det er med andre ord spennende tider på gang – og min motivasjon svinger gjerne begge veier i løpet av en dag!

2. Jeg måtte finne ut hva jeg ville gjøre i foretaket

For å starte et enkeltpersonsforetak har det vært nødvendig å reflektere litt rundt hva jeg skulle tilby av tjenester. Som medieviter med redaksjonell erfaring falt det meg naturlig å tilby tjenester i form av:

 • Bildeproduksjon
 • Tekstproduksjon
 • Grafisk design

Det er fortsatt noe uklarheter med tanke på hvilke priser jeg ønsker å forholdet meg til, for de enkelte tjenestene, men det er et sted å starte og finne ut hvordan ting faktisk fungerer. Jeg kan også se for meg å jobbe med digital strategi etter hvert, da det i hovedsak er det jeg ønsker å rette meg inn mot.

3. Til slutt måtte jeg registrere et enkeltpersonsforetak

Jeg har vært innom Brønnøysundregisteret/Altinn og «nesten-registrert» meg flere ganger. Hver gang har jeg blitt stoppet av den litt «konsekvensielle» fremtoningen til Altinn som omhandler økonomi, moms og overordnet ansvar – rett og slett alt det du slipper å tenke på når du er ansatt i en bedrift. Men i dag delte jeg tilfeldigvis kontoret mitt med en tidligere banksjef her i Hønefoss, en engasjert og uredd type, som pushet  meg igjennom skjemaets mer «skremmende» punkter og som guidet meg igjennom hvert et spørsmål jeg skulle ha. «Eh, porkura?» – «Nei, nei, det trenger du ikke å tenke på nå». For deg som skulle mangle en pensjonert bansjef på skulderene kan jeg anbefale denne siden.

Veien videre

Ok, signert, ferdig. Det er en god følelse å kunne krysse av et av undermålene jeg har satt meg i dette egenprosjektet. Fra nå av vil jeg fokusere mer på den praktiske delen av foretaket, hva som er lurt å tenke på økonomisk (utgifter, fakturering, moms, etc.), hvordan jeg skal hente inn potensielle kunder (privatpersoner, bedrifter, fagforeninger etc.) og sette meg et øvrig mål for foretaket og veien videre. Uansett hvor lønnsomt foretaket skulle bli (eller ulønnsomt), så vil det gi meg noe å gjøre og ikke minst mye god erfaring.

Nå som jeg endelig ser konturene av en strukturert hverdag får jeg også tid til å lese de bøkene jeg har satt på vent, «merkelig nok».

På bokmenyen står Sosiale medier av Ida Aalen – en bok som treffer meg midt i mediesjela. Kanskje ikke så rart når jeg er godt plassert i målgruppen. Jente, 26 år, Internettelsker og medieviter fra NTNU.

 

 

Mitt første godkjente geofilter på Snapchat

I dag fikk jeg endelig godkjent mitt første geofilter på Snapchat! Jeg har sendt utallige forslag til Snapchat, både for Dragvoll og Hønefoss, og nå ser det ut til at jeg endelig har knekt koden. Men hva har jeg gjort  annerledes?

Snapchat har hovedsaklig seks grunner til at man ikke får publisert filteret, noe av svaret kan ligge her.

Seks kriterier for å publisere geofilter på Snapchat

 1. Ikke originalt innhold: All grafikk og deler av grafikk må være 100 prosent original. Taggen kan ikke inneholde logoer eller varemerker, inkludert skolesymboler og lignende.
 2. Ikke visuelt interessant eller brukbar. Sørg for at geofilteret har noe som gjør at folk ønsker å bruke det. Husk at alle innenfor grensen vil ha tilgang til filteret.
 3. Ikke relevant eller for bredt. Hold det lokalt. Ikke dekk hele landet, fylket eller kommunen. Vi vurderer geofiltere for byer, men større byer har en høyere kvalitetsgrense.
 4. Dårlig beskrivelse. Snakker ikke filteret for seg selv, så fortell oss hvorfor det er viktig!
 5. Ukorrekt format (PNG): Sørg at geofilteret passer i en 1080×1920 pixel boks. Sørg også for at filteret ikke overstiger 300kb.
 6. Ugjennomsiktig bakgrunn. geofilteret må ha transparent bakgrunn.

Den tekniske biten er således lett å forholde seg til, det samme kan man kanskje ikke si om noen av de andre reglene Snapchat har. Det her her problemet ligger. Snapchats tilbakemelding  forklarer ikke godt nok hva man har gjort rett eller galt, noe som fører til egen synsing og tolkning av reglene.

Få tilbakemeldinger fra Snapchat

I mitt tilfelle så kan det både ha vært «trademark» – trace av en NTNU-bygning – ikke visuelt interessant og/eller for dårlig beskrivelse – noe som får meg til å føle at det er en veldig subjektiv og tilfeldig analyse, uten at det nødvendigvis er slik. Uten ordentlig tilbakemelding og et detaljert regelverk er det vanskelig å vite parametrene.

Men så fikk jeg likevel ett filter godkjent, så noe riktig må jeg jo ha gjort.

Et godkjent filter, likevel

Nå er jeg egentlig ganske «sjokkert» over at filteret mitt i det hele tatt klarte å kare seg igjennom Snapchats nåløyet, nå når jeg ikke lenger fant det estetisk bra nok. Ideen var god, men gjennomføringen – not so much. Likevel er det typisk meg å aldri være 100 prosent fornøyd, det er noe som alltid kan forbedres. Så nå har jeg tatt meg litt tid til å produsere enda ett filter for Hønefoss.

Snapchat Geofilter for Hønefoss

Snapchat Geofilter for Hønefoss

Geofilter av oppgangsaga i Hønefoss

Jeg er litt usikker på om geofilteret går igjennom fordi jeg inkluderer et kjent by-«varemerke», «oppgangsaga», av skulptør Knut Steen. Samtidig kan filteret bli tatt på at det ikke er 100 prosent originalt arbeid, noe som er opp for tolkning. «Oppgangsagaen» brukt i filteret er rett og slett en trace fra et bilde jeg fant på nett, men det hadde ikke kostet meg all verden å produsert mitt eget bilde – om det var så om å gjøre – og trace det på nøyaktig samme måte. Den digitale behandlingen og sammensetningen er på sin side 100 prosent original, men man kan også diskutere om fonten (Liberty Legion Halftone), jeg fant igjennom dafont, også er med i Snapchats regnestykket. I et forsøk på å få filteret godkjent har jeg gitt det en god beskrivelse, et visuelt og brukbart preg, begrenset område og opplastet i riktig format.

Hvor nøye er Snapchats regler

Likevel skulle jeg gjerne ha sett et mer detaljert regelverk på hva Snapchat faktisk ser etter, for eksempel om skulpturer og «landmarks» faller innenfor eller utenfor Snapchats reglement. Det vil gi både meg og andre nysgjerrige sjeler mer forståelige retningslinjer for hvilke rammer vi må forholde oss til, samtidig som det vil gi Snapchat flere relevante filtere og forhåpentligvis mindre arbeid.

Kommenter gjerne dine egne erfaringer med Snapchats geofilter.

Godkjent geofilter for Hønefoss for andre gang

Da fikk jeg også det andre filteret mitt godkjent, hipp hurra! Jeg er fortsatt ikke like klok på hvilke faktorer som er mest bestemmende under utvelgingsprosessen, men jeg er meget fornøyd med å gi Hønefoss et enda bedre geofilter-tilbu.